Maatwerk design meubels

IJzersterk in maatwerk

Met buiskoppelingen (tubeclamps) ontwerpen wij maatwerk design meubels. IJzersterke steigerbuizen in combinatie met koppelingen.
Voor het monteren van de steigerbuisconstructie heb je alleen een inbussleutel nodig, meer niet! Daarbij kun je de constructie, indien nodig, steeds weer in- en uit elkaar halen.

Steigerbuis meubels zien er niet alleen stijlvol uit, ze hebben ook nog eens een lange levensduur. Omdat steigerbuizen van oorsprong worden gebruikt in de bouw, zijn ze heel stevig en gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Vooral de gegalvaniseerde stalen buizen zullen niet snel krassen en kunnen veel gewicht dragen.

Wij maken al onze producten voor u op maat! Met altijd 100% duurzaam hout

Maatwerk design meubels

Stalen gegalvaniseerde steigerbuizen & koppelingen

De standaard onder de steigerbuizen. De meeste constructies worden van deze stalen buizen gemaakt. Dit type buis wordt ook wel “gelaste gasbuis” genoemd. Door het galvaniseren of “verzinken” wordt een dun laagje zink op het staal gebracht en is de buis beter beschermd tegen roest en weersinvloeden.

Stalen steigerbuizen zijn sterker en stijver dan aluminium buizen. Om deze reden worden de stalen buizen vaak gebruikt voor constructies die zware lasten moeten dragen en voor langere overspanningen. Deze steigerpijp wordt daarnaast veel gebruikt voor het maken van meubels vanwege het industriële karakter en de krasvastheid ten opzichte van een aluminium steigerbuis. Nadeel ten opzichte van de aluminum buizen is dat staal een stuk zwaarder is. Populaire meubels zijn tafels, kapstokken, kasten en kledingrekken.

Stalen buizen & koppelingen zwart

De zwarte steigerbuis is een variant van de gegalvaniseerd stalen buis. Deze steigerbuizen zijn door middel van een speciale behandeling voorzien van een stootbestendige zwarte coating. De kleur van de coating is RAL 9005.

De zwarte stalen pijp is speciaal ontwikkeld voor de meubel- en interieurbouw. Deze buis is uitsluitend geschikt voor binnen gebruik. De buizen zijn niet gegalvaniseerd en ook niet 100% UV bestendig.